Wie zijn wij? Lesaanbod Winter Lesaanbod Zomer Lesreglement Hoe werkt kidstennis Waar geven we les? Contacteer ons Links Disclaimer
nieuw
Digitron
Strabag
Ferranti
van den heuvel
Home Tennisclubs Inschrijven Fotoboek Uitslagen Te Koop
Home
kampioen van België
Kampioen van België 2017
Een aantal van onze competition spelers zijn op 17 september 2017 kampioen van België geworden in de reeks heren 4 95 punten. Een dikke proficiat aan Sam, Robin, Victor, Dieter en Thomas!
Inschrijvingen winter tennislessen 2017-2018
Je kan vanaf nu inschrijven voor de winterlessen op TC Stabroek!
Zorg dat je er bij bent en schrijf je tijdig in. TIP : Twijfel je in welke kleur je moet inschrijven, vraag dan even raad aan je lesgever.
Opgelet : deze winter zullen er 19 lesweken zijn ipv 20 lesweken.
De inschrijvingen lopen nog tot 20 september. Hierna zal de planning gebeuren. Over de start van de winterlessen zal per mail gecommuniceerd worden.
Het Progression Team
ballboys met clijsters
Tennisschool Progression voorziet Diamond Games georganiseerd door Kim Clijsters in februari 2015 van ball boys en girls !
Gedurende gans de week 07/02 tot 15/02/2015 hebben ook nu weer een 10 tal kids van Progression ballen jongen en meisje geweest in het sportpaleis. Het was weer een leuke ervaring met af en toe zeer zware en lange dagen (sommige dagen gingen van 10u 's morgens tot 1.30u 's nachts). We zullen ook zeker de match van Alison Van Uytvanck tegen de latere winnares onthouden : ze had 8 matchballen maar verloor alsnog. Knap werk van onze ball boys en girls!!! Je kan nog wat sfeerfoto's terugvinden in de fotohoek.
energy lab
Bezoek met onze tennisschool aan het Energy Lab in Bree van Kim Clijsters
Met onze competition spelers max 2u zijn we het energy lab van Kim Clijsters gaan bezoeken. Onze spelers werden op video opgenomen via het Hawk Eye systeem en kregen daarna een analyse van hun slagen : snelheid, balrotatie, hoogte contactpunt, baltraject enz. Wist je dat sommige van onze spelers al opslagen slaan aan 150 km/u en balspin genereren tot 1500 rotaties! Enkele foto's van deze dag kun je bekijken in onze fotohoek. Voor de aandachtige kijkers : Kim was ook even aanwezig.
jeugdvriendelijke club
Jeugdvriendelijke tennisclub 2015
Ook voor het jaar 2015 heeft TC' Stabroek het label ontvangen van Tennis Vlaanderen van "jeugdvriendelijke tennisclub". Vermits de normen werden verstrengd, is dit toch weer een mooie prestatie!
Sluiting inschrijvingen winter 2014/2015
Op zaterdag 20/09/2014 sluiten we de inschrijvingen voor de lessen van het winterseizoen 2014/2015 op Tc Stabroek af. Opgelet : Niet ingeschreven via de website is geen les !
alain veteranen kampioen 45 2014
Kampioen van Belgie Veteranen 45+
Wist je dat hoofdlesgever Alain Bastiaens op 11/09/2014 Belgisch kampioen 45+ werd met zijn interclub ploeg Tc 80 reeks 4... en dat hij in de halve finales hiervoor een B-15/1 heeft geklopt? Proficiat voor deze knappe prestatie!
START INSCHRIJVINGEN WINTER 2014-2015
Je kan vanaf nu inschrijven voor de winterlessen op TC Stabroek. In de winter geven we enkel op TC Stabroek les. Schrijf tijdig in !!!
tennisschooldag progression affiche 2014
Eerste tennisschool dag Progression is een feit !
Op initiatief van enkele ouders organiseren we dit jaar voor de eerste (en hopelijk niet de laatste ) keer een tennisschooldag op tc stabroek.
Deze dag zal plaatsvinden op vrijdag 29 augustus en start om 17u.

De bedoeling is dat de kinderen en de ouders allemaal met en tegen elkaar wedstrijdjes spelen. Van 17u t/m 19u speelt iedereen verschillende wedstrijdjes met altijd andere spelers. Op elk veld wordt er een dubbeltje gespeeld en elk team bestaat uit een jeugdspeler en een ouder. De namen van de kinderen en ouders gaan elk in een pot en elke beurt worden er nieuwe duo's gevormd door trekking. Zo zal iedereen minstens 3 wedstrijdjes kunnen spelen.
Uiteraard is het helemaal niet erg dat er ouders komen meedoen die nog nooit getennist hebben. Ook zij zijn van harte welkom!

Na het tennissen (rond 19u) voorzien we een barbecue voor iedereen, ook voor eventuele ouders die niet mee tennisten.
Voor de kinderen is deze barbecue volledig gratis. Zij krijgen een hamburger tussen een broodje, een kipfilet of saté en een drankje. Ook kunnen zij gebruik maken van saladbar.
Voor de ouders kost het 20 euro per persoon. Hiervoor krijg je 3 stukken vlees (kipfilet, saté en hamburger), saladbar en 2 drankbonnetjes.

Hopelijk kunnen we deze dag vele jeugdspelers en ouders ontvangen. Eén van onze intenties is om ervoor te zorgen dat de ouders elkaar wat beter leren kennen op een leuke en actieve manier. Dus iedereen is van harte welkom...!

Om in te schrijven voor de tennisactiviteit en/of barbecue stuur je gewoon een mailtje naar Sven (simons_tennis@hotmail.com).

Sportieve en zomerse groeten,
het Progression-team
Redactie competition resultaten Tennisschool Progression
Binnenkort zullen wij van start gaan met een redactie rubriek op deze website die resultaten van onze Progression tennisspelers zal belichten. Dit op initiatief van enkele enthousiaste ouders ! Alvast dank hiervoor !
competition team winter 2013 2014
Ons Competition team
Deze spelers vormen ons competition team van de winter 2013-2014. We wensen ze veel succes met hun interclubs en hun komende tornooien!
Tc Stabroek Kindvriendelijke tennisclub 2014
Tc Stabroek heeft wederom de titel van kindvriendelijke tennisclub 2014 behaald. Dit is een zeer knappe prestatie gezien de VTV haar aanvaardingsnormen recent verstrengd heeft.
monami clinic
Tennisclinic met Dominique Monami
16/11/2013 hebben enkele van onze competition spelers een tennisclinic mogen volgen van gewezen wereldtop speelster Dominique Monami (hoogste WTA ranking : 9) en winnares van een bronzen medaille op de Olympische Spelen! Wederom een leuke en unieke ervaring voor onze spelers.
daviscup 10
Ball boys en girls voor Davis Cup België Israel 2013
Ook dit jaar mocht tennisschool Progression weer ballenrapers leveren voor dit event in de lotto arena. Voor onze kids was dit weer een onvergetelijke ervaring om voor onze Belgische tennistrots te mogen ballen rapen!
tennismuur tc stabroek
Les geven aan de hand van een tennismuur
Tennisschool Progression heeft te TC Stabroek een professionele tennismuur aangekocht om deze in te zetten tijdens de jeugdlessen. Dit stelt de lesgevers immers in staat om technisch de kinderen nog beter te corrigeren. De lesgevers kunnen de lesvolgers in zij aanzicht gadeslaan. De VTV overweegt deze soort tennismuur bij op te nemen in hun opleidingsaanbod. Tennisschool Progression is overtuigd van de meerwaarde van deze muur tijdens de lessen.

Op vrije momenten kunnen de kinderen hun slagen verder inoefenen/ "inslijpen" tegen deze tennismuur. De tennismuur bevindt zich op het 1e binnenveld in de hall.
Opendeurdag op TC Kapellen 2013
Op Zondag 14/04/2013 organiseren wij een opendeurdag op TC Kapellen in het park van Kapellen van 14u tot 17u : kom kennismaken met onze lesgevers en informeer verder naar ons lesaanbod voor de zomer op deze club!
Opendeurdag op TC Kooike zomer 2013
Op Zondag 14/04/2013 organiseren wij een opendeurdag op TC KOOIKE van 14u tot 16u : kom kennismaken met onze tennisleraars en informeer naar de lesmogelijkheden voor deze zomer op TC KOOIKE!
Zomer 2013 TC Kooike
Vanaf de zomer van 2013 zal Tennisschool Progression ook het lessenaanbod voor tennisclub TC KOOIKE verzorgen !
kidstennistape
TIP bij de inschrijvingen
Weet je niet in welke formule je je kind moet inschrijven, vraag dan even in WELKE kleur het in 2012(zomer/winter) zat...(ook te controleren door te kijken welke bandkleur er aangebracht werd op het racket bovenaan) Heeft het kind vorig jaar de kleur WIT gevolgd, kun je het nu in BLAUW inschrijven
Instructeur B Diploma
Lana Denisse is geslaagd als Instructeur B bij de VTV. Proficiat !
Yanina
Ontmoeting met Yanina Wickmayer !
Enkele van onze competitiespelers hebben Yanina Wickmayer ontmoet en samen met en tegen haar dubbel gespeeld ! Dit was voor onze spelertjes een nooit te vergeten gebeurtenis.
speedminton
SPEEDMINTON
Speedminton is een nieuwe rage in opkomst. Het is een racketsport die aan de hand van snelle pluimpjes en kortere rackets een combinatie maakt tussen badminton, tennis en squash.
Bekijk : www.youtube.com/watch?v=_AwcmCOLgz0

Een speedminton set is te verkrijgen bij Ton Buyzen Sport : www.tonbuijzensport.com

Dit is echte fun voor klein en groot !
kampen
Tenniskampen zomer 2012
Schrijf je nu al in voor de tenniskampen van deze zomer 2012 VIA MAIL (zie hieronder)!!!

TC KAPELLEN
TENNISKAMP 30 juli tot vr. 4 augustus
Jeugd van 6 tot 16 jaar
(5 dagen tennisles + warme maaltijd)
Inschrijven bij Alain Bastiaens : Bastiaens.Alain@telenet.be of via de lesgevers
jeugdvriendelijke tennisclub 2012
Tennisclub TC' Stabroek is ook voor 2012 jeugdvriendelijke club volgens VTV normen.
Voor het jaar 2012 heeft de VTV de criteria aanzienlijk verzwaard om minder clubs maar meer kwaliteitsvolle jeugdtennisclubs over te houden. TC' Stabroek is er in geslaagd om voor 2012 dit label te behalen!
Winterlessen 2011-2012
Schrijf je nu in voor de winterlessen die de 2e week van oktober 2011 van start zullen gaan op TC' Stabroek.

De inschrijvingen worden afgesloten per 15 september 2011 en elke deelnemer zal de 1e week van oktober verwittigd worden van zijn/haar lesplanning.
Start zomerlessen 2011 en communicatie over planning
De planning voor de zomerlessen zal in de paasvakantie gefinaliseerd worden. De lessen zullen starten de 1e week na de paasvakantie. Communicatie per mailof telefonisch over de planning zal gebeuren gedurende de laatste week van de paasvakantie.
Tennisschool Progression geeft vanaf deze zomer ook les op TC' RAFFIC
Er werd een overeenkomst gesloten met het bestuur van TC RAFFIC om vanaf de zomer van 2011 ook de lessen voor volwassenen en kinderen te organiseren !
Inschrijvingen kunnen vanaf nu gebeuren via deze website!
Deelname Kindertour op TC Borgerweert op 27 februari 2011
Het winterseizoen is volop aan de gang. Al onze kinderen zijn volop bezig met het volgen van lessen. Toch gaat tennis spelen verder dan enkel en alleen maar 1 of 2 lesmomenten in de week. Voor een goede ontwikkeling is het noodzakelijk dat kinderen ook ervaring opdoen buiten de tennislessen (spelen met vriendjes, tornooitjes binnen en buiten de club, …).

In dit kader gaan we met onze tennisschool deelnemen aan een tornooi van de Kinder Tour. Dit zijn tornooien die perfect passen in de kleuren (blauw, rood, oranje, groen) van het KIDSTENNISsysteem dat op dit moment bij Progression (en in heel Vlaanderen) wordt toegepast.

Dit tornooi behoort tot het lespakket van deze winter. De bijdrage die betaald moet worden voor deelname zal dus volledig door Progression bekostigd worden.

Het tornooi zal doorgaan op zondag 27 februari op TC Borgerweert in Antwerpen.
• Hoe laat?
Het tornooi begint om 9.30u. We vertrekken op TC Stabroek om 8.45u (parking). Kinderen die rechtstreeks rijden, laten dit weten!
• Adres?
TC BORGERWEERT
Dwarslaan 7
2050 Antwerpen 5
• Hoe inschrijven?
Via de website: www.vtv.be. Hiervoor heb je je VTV-kaart (nummer en wachtwoord) nodig. Vraag hier zeker achter!
Inschrijven kan op volgende manier: www.vtv.be – ‘mijn VTV-site’ – Inloggen met VTV-nummer + wachtwoord – ‘mijn tornooien’ – ‘alle tornooien zoek’ – ‘beker: kinder toer’ – gewest + periode selecteren - juiste tornooi selecteren en ‘schrijf je in’ – stappen volgen

Als jullie meegaan en ingeschreven hebben, stuur dan zeker een mailtje naar simons_tennis@hotmail.com. Zo weten wij wie er mee gaat en op wie we ’s zondags moeten wachten!

Wij hopen uiteraard op een massale opkomst…


Het progression – team
Kidstennistornooi 11 november
Op donderdag 11 november is er op TC Stabroek een kidstennistornooi voor de kleuren ORANJE en GROEN. Alle kinderen die les nemen bij ons, hebben betaald voor een gratis deelname aan dit tornooi.

Dit is de planning:
- 11.00 - 12.30: ORANJE
- 13.00 - 14.30: GROEN

Inschrijven kan op volgende manier: www.vtv.be – ‘mijn VTV-site’ – Inloggen met VTV-nummer + wachtwoord – ‘mijn tornooien’ – ‘alle tornooien zoek’ – ‘beker: kindertoer’ – gewest + periode selecteren - juiste tornooi selecteren en ‘schrijf je in’ – stappen volgen

Hopelijk kunnen we die dag veel kinderen verwelkomen!
Wist je dat...?
Op HALLOWEEN (zondag 31 oktober) er in onze tennishal een hele boel griezelige figuren (heksen, spoken, dracula's, ...) langsgekomen zijn...
En dat al deze figuren een griezeltornooi tegen elkaar gespeeld hebben...
En dat er een aantal heel spannende, griezelige, huiveringwekkende wedstrijden bijwaren...

Hopelijk komen er volgend jaar nog meer griezelige figuren langs...!
Organisatie Kidstennistornooi op TC' Kapellen
Op 07/08/2010 zal TC' Kapellen voor de 2e maal een kidstennis tornooi volgens de kleuren van de VTV organiseren! Inschrijven kan via de VTV website !!!
diploma instructeur B
Onze lesgever Frank Mooens heeft zijn diploma van instructeur B behaald. Proficiat !
Jeugdontmoetingen tussen clubs
Ook dit jaar zijn er weer een aantal jeugdontmoetingen dus nabij gelegen clubs ! Schrijf je in op je eigen club om mee te doen !!!

op TC Kapellen:30/06/210
op TC Stabroek:07/07/2010
op TC Kalmthout:28/07/2010
op TC Raffic:11/08/2010
op TC 80 :18/08/2010

Deelnemen is belangrijker dan winnen ! Ideale manier om vriendschappelijk aan competitie te doen.
Diploma Instructeur B
Onze lesgever Sven Simons heeft zijn diploma van Instructeur B behaald. Proficiat !
ballenrapers
Wist je dat?...
Enkele kinderen van de Tennisschool hebben kunnen deelnemen als ballenraper op de Diamond Games 2009. Enkelen konden er Serena Williams, Kim Cleysters en Kristen Flipkens ontmoeten. We proberen voor dit jaar terug enkele kinderen blij te maken met deze unieke ervaring.
Bever
Winterseizoen 2010-2011
Tennisschool Progression geeft in de winter enkel les op Tennisclub TC' Stabroek
Paastornooi op TC Stabroek op 5 april 2010 + testdag !
Het winterseizoen is zo goed als voorbij. Daarom organiseren we naar aanloop van de zomer binnen onze tennisschool een paastornooi (voormiddag) en een testing (namiddag). Dit zal verlopen in een vriendschappelijke sfeer. De motto’s ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ en kunnen zeggen ‘ik was erbij’ zijn hier zeker van toepassing.

Deze 2 zaken zullen doorgaan op maandag 5 april:
 Tornooi: 10u tot 12u
 Testing: 13u tot 15u

Na het tornooi is er voor de kinderen nog een leuke verrassing.

De clubtesting organiseren we voor de eerste keer. Dit zijn (door VTV) vastgelegde testen waarbij verschillende zaken aan bod komen (lengte, gewicht, snelheid, kracht, …). Deze testing zal doorgaan van 13u tot 15u.


Tijdens deze activiteiten zal er zeker begeleiding zijn van Progression zodat alles vlot en goed verloopt. Ouders mogen natuurlijk altijd meekomen om hun kinderen aan te moedigen of om de punten mee bij te houden. We zien dit als een 1ste leuke stap naar mogelijke deelnames aan tornooien in de toekomst.


We vragen voor dit tornooitje een kleine vergoeding van 2 euro. Na het tornooitje zal er voor de kinderen een leuke verrassing voorzien zijn.


Er zal in 4 groepen gespeeld worden naargelang KIDSTENNIS:
 Blauw
 Rood
 Oranje
 Groen

Op woensdag 14 april is er een op TC Stabroek een jeugdontmoeting met jeugdspelers van TC Raffic (Berendrecht). Dit is voor de kinderen die spelen in ORANJE en GROEN. Deze ontmoeting start om 14u en is gedaan rond 17u.


Inschrijven voor één van de activiteiten kan op de volgende manier:
- Een mail sturen met naam, geboortedatum, kleur waarin je speelt en deelname aan tornooi, testing en/of ontmoeting naar simons_tennis@hotmail.com

Hopend op een massale opkomst willen wij u al een sportieve zomer toewensen.


Het progression – team
Opendeurdag op TC Kapellen
Op zondag 11 april 2010 is er van 14.00 tot 17.00u een opendeurdag op TC Kapellen. Tijdens deze dag kunnen nieuwe lesvolgers kennismaken met het lerarenteam.
14 april 2010 jeugdontmoeting met TC Raffic
Jeugdontmoeting tussen TC Raffic en TC Stabroek op TC Stabroek : woensdag 14 april van 14u tot 17u. Geïnteresseerde kinderen kunnen bij Sven Simons inschrijven.
Begeleid trainen voor de jeugd op 6 zaterdagen in de winter 2009-2010
Deze winter zullen we op 6 zaterdagen van 18u tot 19u GRATIS begeleid trainen aanbieden aan de jeugd.
Er zal dan telkens 1 hoofdtrainer met 1 hulptrainer aanwezig zijn om deze momenten te coördineren!

zaterdag 10 oktober Alain Christoph
zaterdag 14 november Rudi Lana
zaterdag 12 december Patrick Samuel
zaterdag 23 januari Sven Raf
zaterdag 13 februari Chris Frank
zaterdag 13 maart Libert Ellen

Opgelet : dit begeleid trainen is nog niet van toepassing voor de kinderen die in wit en blauw zitten. Kinderen die les volgen in de kleuren rood en hoger kunnen deelnemen!
Tennislessen zomer 2009 op TC' Stabroek
Bij de betalingen van de tennislessen voor de zomer 2009 op TC Stabroek dient men in tegenstelling met vorige jaren ook het lidmaatschap van TC STABROEK aan tennisschool Progression te betalen en dit gelijktijdig met de tennislessen !!! Het lidgeld bedraagt 20 euro voor kinderen tot 8 jaar. Het lidgeld bedraagt 40 euro voor kinderen tot 16 jaar. Kinderen tot 12 jaar waarvan één van de ouders lid is dienen geen lidgeld te betalen

Op TC 80 en TC Kapellen dient het lidgeld van de club nog apart betaald te worden aan de club zelf!!!
logo jeugdvriendelijke tennisclub
Jeugdvriendelijke tennisclubs
In 2010 behaalden TC Kapellen zowel als TC Stabroek opnieuw het kwaliteitslabel “jeugdvriendelijke tennisclub”.
Dit betekent dat deze clubs in de “Michelingids 2010” van Jeugdvriendelijke Tennisclubs werden opgenomen.